Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας ζητά ο Άδωνις

Ενάντιος στην προστασία της πρώτης κατοικίας εμφανίστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί να υπάρχει «εσαεί προστασία», συνδέοντας μάλιστα την άρση δυνατότητας πλειστηριασμών με την κανονικότητα της χώρας.

Ο βουλευτής της Ν.Δ.είπε συγκεκριμένα πως: ....« η άρση της προστασίας της δυνατότητας πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας, θα έρθει οπωσδήποτε κάποτε όταν η χώρα επιστρέψει στην κανονικότητα. Γιατί στις κανονικές οικονομίες για να μπορεί να υπάρξει στεγαστική πίστη και να μπορεί η τράπεζα να δίνει δάνειο για την αγορά πρώτης κατοικίας, πρέπει να μπορεί να εκτελεί πάνω σε αυτό το ακίνητο ».

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συνέχισε λέγοντας:
«Σας απαντώ γιατί το ζητά η τρόικα τώρα. Ερχεται λοιπόν η ελληνική κυβέρνηση και έχει σύμμαχο τις τράπεζες και λέει. Αυτή η ώρα της κανονικότητας δεν έχει έρθει ακόμα. Αυτό είπαν οι τράπεζες και αυτό είπε η ελληνική κυβέρνηση. Λέει δηλαδή στην τρόικα: “ναι ως γενική αρχή η στεγαστική πίστη δεν μπορεί να λειτουργήσει με εσαεί απαγόρευση πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας, όμως αυτή η εποχή της κανονικότητας δεν είναι το 2015”. Μακάρι να είναι καλύτερη η οικονομία μας το 2016. Να είναι το 2017, αλλά μπορούμε να συνεννοηθούμε από την άλλη ότι δεν μπορεί να υπάρξει εσαεί προστασία σε κάθε περίπτωση;».

πηγή