Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Το πρόσφατο εξοργιστικό πόρισμα του εισαγγελέα για την υπόθεση Χαϊκάλη, μας επιτρέπει να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα:


            1.   Ότι στην κορυφή της δικαστικής πυραμίδας υπάρχει συγκροτημένη ομάδα, η οποία έχει σχέσεις αίματος, σχέσεις ζωής και θανάτου, με τη σημερινή κυβέρνηση και με τους τραπεζίτες που είναι οι πραγματικοί εξουσιαστές της χώρας, χάριν των οποίων δεν διστάζει να καταπατήσει κάθε έννοια κοινής λογικής....

            2.   Ότι από μια τέτοια δικαιοσύνη δεν μπορεί να περιμένει κανείς όχι μόνο την ανατροπή των μνημονίων, όχι μόνο την καταδίκη των πολιτικών υπευθύνων της γενοκτονίας του... ελληνικού λαού, αλλά ούτε και τον στοιχειωδώς αξιοπρεπή χειρισμό άσχετων και μικρότερης σημασίας υποθέσεων.

            3.   Ότι αυτό το οικοδόμημα είναι απολύτως σαθρό και αντίθετο προς τις ανάγκες της κοινωνίας. Είναι ένα κατά κανόνα παρασιτικό στρώμα καλοπληρωμένων καρεκλοκένταυρων, με νωθρό πνεύμα και διεφθαρμένη ψυχή.

            4.   Ότι τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει πολύ από τότε που ο Άρειος Πάγος έβγαζε νόμιμη τη Χούντα και τη στελέχωνε με μέλη του, ούτε από τότε που για να εισαχθείς στο δικαστικό σώμα χρειαζόσουν πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων.

            5.   Ότι σε ένα νέο, πραγματικά λαϊκό καθεστώς, θα πρέπει να επανέλθει ο θεσμός των λαϊκών δικαστηρίων, που έχει γράψει λαμπρές σελίδες σε όλες τις περιόδους προοδευτικής ανάτασης της κοινωνίας. Στα νέα αυτά δικαστήρια, όσοι από τους σημερινούς δικαστές θεωρηθούν αξιόπιστοι για να βοηθήσουν, θα έχουν συμπληρωματικό ρόλο βασιζόμενο στις τεχνικές τους γνώσεις και στο δικανικό τρόπο σκέψης τους.